Kavango Zambezi en Simalaha Community Conservancy

15 april 2020

De Kavango Zambezi (KAZA) Transfrontier Conservation Area is gelegen bij de rivieren de Okavango en Zambezi waarbij Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe samenkomen.

In 2011 hebben alle vijf de landen een verdrag gesloten en hiermee is het grootste grensoverschrijdende natuurgebied ter wereld ontstaan. Het gebied omvat 36 nationale parken, wildreservaten, game parken en community conservancies waarbij de gemeenschap eigenaar van het gebied is.

Het gebied bevat ondermeer de Caprivi Strip, Chobe National Park, de Okavango Delta (het grootste Ramsargebied in de wereld) en de indrukwekkende Victoria Watervallen (Werelderfgoed en is één van de zeven natuurwonderen van de wereld).

Peace Parks Foundation werkt samen met de lokale autoriteiten en gemeenschappen in en rondom Sioma Ngwezi National Park in Zambia, in samenspel met WNF Zambia en het Integrated Rural Development and Nature Conservation Trust.

Het belangrijkste doel van deze samenwerking is om een geïntegreerd ontwikkelingsplan te implementeren voor het Zambiaanse gedeelte van het KAZA park. Vergelijkbare plannen worden ontwikkeld in samenwerking met overheden en lokale gemeenschappen in Angola, Botswana, Zimbabwe en Namibië.